King 17-11-14 238.jpg
052.jpg
King 17-11-14 238.jpg

Rijke historie


Een rijke historie

SCROLL DOWN

Rijke historie


Een rijke historie

 


Aan de Rijksstraatsweg 80 te Leersum staat het monumentale pand van Wijnhandel King William. Het bevindt zich in het hart van het dorp, direct naast de oude kerk. Het rijksmonument dateert uit het jaar 1561 en heeft in haar lange geschiedenis vele functies gehad. Het is een gerechtsgebouw met kerkers geweest, een herberg, een hotel, een boerderij met café en heden ten dage wijnhandel met slijterij. De oude kerkers doen nu dienst als wijnkelder en zijn daar door hun constante temperatuur en vochtigheid, uitermate geschikt voor. In 1697 heeft Koning Willem lll er zelfs gelogeerd. Door dit gegeven is de huidige naam van de wijnhandel ontstaan.

De Wijnhandel biedt ruime parkeergelegenheid op eigen terrein. Op de buitengevel staan afbeeldingen van Chateau Petrus, Dom Perignon en Chateau Lafite Rothschild. Vergissen is dus uitgesloten: dit is een wijnhandel waar exclusieve wijnen en spiritualiën worden verkocht. Dit alles in een knusse, stampvolle en gezellige winkel.

 
052.jpg

Familiebedrijf


Familiebedrijf met kennis van zaken

Familiebedrijf


Familiebedrijf met kennis van zaken

De heer en mevrouw Van Eck begonnen vele decennia geleden Wijnhandel King William. Dankzij dynamisch ondernemerschap verwierf de wijnhandel al snel een bekendheid die verder ging dan alleen Leersum en omstreken. Dochter Geja heeft samen met haar man Hans Zinnemers het bedrijf overgenomen. De heer en mevrouw Van Eck zijn echter altijd nog op de achtergrond aanwezig om hun dochter en schoonzoon met allerlei hand- en spandiensten bij te staan.

King William blijft zich onderscheiden. Alleen al vanwege de enorme kennis en ervaring die achter de eigenaren en medewerkers schuilgaat. Zo is Hans Zinnemers in 2014 tot Ridder geslagen in Ribeauvillé. Deze eer viel hem ten deel als dank en waardering voor zijn jarenlange inzet en promotie van Elzasser wijnen in Nederland. Ook wat betreft het productaanbod is King William onderscheidend; je vindt er een scala aan bijzondere wijnen en champagnes. Maar ook aan drank gelieerde geschenkartikelen zijn volop aanwezig. Denk dan aan kristallen karaffen, glazen, sommeliermessen, wijnboeken en veel meer. Tot slot wordt er bij King William uitgebreid aandacht besteed aan geschenkverpakkingen, veelal ontworpen door Geja Zinnemers zelf, en het inpakken van producten. "Inpakken is bij ons tot een soort kunst verheven", zegt Hans Zinnemers er zelf over.